;

Альтернативні методи вивчення іноземної мови

foto

Знання одної  і більше іноземних мов - це спосіб прожити кілька життів за одну. Сучасна психологія довела: чим більше мов ми освоюємо, тим більше особистісних граней в нас проявляється.Також це найкраща з усіх існуючих вправ для мозку! Чим людина старша, тим сильніше ефект від вивчення мови, аж до відстроченого прояву ознак деменції.Вивчати нову мову, постійно вдосконалювати навіть знання рідної (або рідних мов, якщо ви або ваша дитина - білінгвали) корисно для всієї сім‘ї!

 

Є кілька допоміжних способів вивчення іноземних мов, які допоможуть поєднати приємне з корисним. Про це розповідає наш експерт Мирослава Макаревич письменник, журналіст і мама.

 

Співати пісні

Коли ви із задоволенням слухаєте улюблені старі і нові пісні на іноземній мові, ви, по суті, займаєтеся аудіюванням, знайомитеся з живою лексикою, удосконалюєте свою вимову. Римовані рядки і слова запам'ятовуються набагато легше. Алгоритм роботи над текстом такий: слухати кілька (4-5) разів; намагатися перекласти і (вловити суть); потім повністю перекласти і вивчити незнайомі слова; слухати, вже розуміючи сенс повністю; намагатися вивчити текст напам'ять.

 

Дивитися кіно і мультфільми, слухати аудіокниги

Можна з субтитрами, але на тій мові, на якій і слухаєте. Такі тренінги прекрасно занурюють в атмосферу мови, навіть, якщо ви спочатку розумієте 5-10%. Це можуть бути і аудіофайли, які працюють у фоновому режимі. Все це створює атмосферу занурення в мовне середовище.

 

Читати книги мовою оригіналу

У британських міжнародних школах діти, які тільки починають вивчати мову (англійську як іноземну), повинні кожен день читати 3-5 сторінок не адаптованою дитячої літератури, використовуючи при цьому словник. Вчителі,психологи та батьки впевнені що це важливо роботи. Читання книг на мові, що вивчається допомагає не тільки дізнаватися нові слова, а й розуміти, як їх застосувати в конкретній ситуації. Читання сприяє запам'ятовуванню граматичних конструкцій, правильному вживанню часів і багато чому іншому.

Зручні в контексті вивчення іноземної мови книги-білінгви, де текст розділений на дві частини: твір на мові оригіналу і паралельний переклад на рідну мову (або переклад в кінці книги).

 

Популярність білінгвальної літератури зростає в усьому світі. В Україні за останні 2-3 роки книги-білінгви також стали надзвичайно популярні.

Повторювати перед сном

Для кращого запам'ятовування не втрачайте можливості ще раз повторити матеріал, вивчений в день,перед сном. Численні дослідження різних років підтвердили, що повторення перед сном допомагає засвоювати нові знання набагато сильніше.

 

Спілкуватися в соціальних мережах

Сьогодні і дорослі, і діти, спілкуючись, активно використовують соцмережі. Все більше людей, маючи друзів по всьому світу, пишуть пости, наприклад, англійською.

Ще з метою спілкування можна використовувати освітні платформи з хорошою перевіреної часом репутацією.

 

Проходити on-line cources

Величезна кількість різноманітних, якісних безкоштовних курсів з вивчення і вдосконалення іноземної мови пропонують багато авторитетних організації, завданням яких є популяризація певної мови за кордоном і сприяння міжнародному культурному співробітництву. Наприклад, British Council, Goethe-Institut. Відкриті онлайн курси забезпечують навчання з різних предметів і доступні для всіх, хто має доступ до комп'ютера та Інтернету. Спеціальні мобільні додатки дозволять вам займатися вивченням мови в будь-який вільний момент.

 

Дружити з носіями іноземної мови

Ви або ваша дитина має можливість спілкуватися з носієм мови в спеціальних мовних клубах або в соцмережах. Така дружба допоможе вам повністю зануритися в мовне середовище і дізнатися багато цікавого про культуру та традиції країни, мову якої ви вивчаєте.

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант