;

5 ефективних ігор для розвитку комунікаційних навичок у дітей

foto

Всі ми знаємо що діти люблять грати. Ігри дозволяють їм соціалізуватися, а також виявляти свої здібності, творчу уяву і вміння працювати в колективі. Тому основне завдання - знайти такі вправи та ігри, які розвивають комунікаційні навички дитини і при цьому викликають непідробний інтерес. Ось деякі з них:
1. Що відбувається на картинці?
Це одна з тих вправ, яка дає змогу коректно висловлювати свої думки, структурувати розповідь і бути прекрасним співрозмовником. Попросіть дитину пояснити що вона бачить на картинці. Заохочуйте її описувати кольори, людей, декорації і кожну деталь яку вона бачить. У старших дітей запитуйте, що, на їхню думку, могло статися до сцени, і що, на їхню думку, станеться пізніше.
2. Закінчи історію
Ця вправа допоможе не тільки розвинути комунікативні навички у дітей, а й підніме їм настрій. Почніть розповідь і запропонуйте дитині закінчити її. Дана вправа нехай і не ґрунтується на діалозі, однак навчить висловлювати думки, причому складно, логічно. Так дитина навчиться думати і робити висновки.
3. Вгадування емоцій
Візьміть казку або історію з емоційним змістом. Почніть читати її дитині. Задавайте такі питання:
* Чому головний герой розсердився?
* Що відчуває зараз цей персонаж? Чому?
Підвищення емоційного інтелекту навчить вашу дитину зчитувати емоції інших людей і реагувати відповідно. Кращі співрозмовники - саме ті, які розуміють почуття інших.
4. Імпровізація
Ця вправа прекрасно підійде для дітей будь-якого віку. Виберіть тему, з якою ваша дитина знайома або просто любить, і попросіть її розповідати її протягом 2 хвилин. Після цього ускладніть завдання: виберіть іншу тему і збільште час до 3 хвилин.
5. Рольова гра
Складіть картки з різними видами діяльності. Орієнтуйтесь на вік дитини.
Картки можуть мати у своєму складі:
* гру з другом, де треба поділитися іграшкою;
* суперечка з другом;
* бути вчителем;
* бути наляканим чимось.
Витягуйте картки. Нехай ваша дитина зображує те, що знаходиться на картці. Це допоможе їй навчитися дивитися на ситуацію з різних точок зору, а також розуміти людей.

Дізнатись більше?
«Як розвивати комунікаційні навчички у дітей? Основні складові розвитку комунікаційних навичок»
«5 ефективних ігор для розвитку комунікаційних навичок у дітей»

Можливо вам буде також цікавий наш курс: "Граматика ефективного спілкування для дітей", Детальніше …

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант