;

Які навички і таланти допоможе розвинути дітям акторська майстерність?

foto

Виховуючи дитину, усі розуміють, що чим більше вкладаєш на початку - тим краще. Але часто у батьків часто виникає проблема вибору правильного напряму. Чому ж віддати перевагу: вивченню мов, образотворчого мистецтва, конструювання, танцям, музиці?

Насправді, кожен з цих видів діяльності прекрасний по-своєму. Та й багато дітей самостійно можуть обрати те, що їм цікаво, але інших все ж потрібно направляти.

Відмінним вибором для дітей різного віку буде навчання акторської майстерності. Це не завжди означає, що доля дитини буде вирішена і його майбутнє неодмінно буде пов'язане зі сценою.

Для чого ж тоді дітям вивчати акторську майстерність?

Справа в тому, що навчання акторській майстерності сприяє цілому ряду переваг у формуванні особистості дітей, а також часто вирішує ряд проблем, пов'язаних з їх розвитком. А саме:

• діти стають менш сором'язливими;
• не бояться проявляти себе;
• вони більш впевнені в колі великої кількості людей, особливо незнайомих;
• не замкнені в собі, а відкриті в спілкуванні з однолітками;
• у них поліпшується мова, дикція, пам'ять і увага;
• розширюється кругозір;
• підвищується інтелект;
• розвиваються творчі здібності

Виокремлюючи 10 найбільш значимих переваг навчання акторської майстерності для дітей, пропонуємо вам ознайомитись із наступним переліком:

1.Організовується корисне дозвілля. Дитина весело і з користю проводить свій вільний від навчання час, адже заняття - це так би мовити гра.

2. Розширюється коло спілкування. Групи формуються в залежності від вікового показника, тому для дитини забезпечується комфортне спілкування зі своїми однолітками, заводяться нові знайомства і друзі.

3. Розвиваються ораторські навички. Під час занять розвивається міміка, мова дитини. Вона вчиться правильно висловлюватися, усуваються різні мовні дефекти, ставиться голос: чіткий і гучний.

4. Посилюється контроль і здатність до управління емоціями. Діти вчаться керувати своїми емоціями, зображати їх при необхідності або приховувати, грати. Тренується їх чарівність, розвивається одна з найнеобхідніших людині якостей, як в майбутній кар'єрі, так і в повсякденному житті - харизма.

5. Розвиваються пластика та координація рухів. Окрім вербальних тренувань також проводяться заняття, що сприяють розвитку гнучкості, пластики, координації рухів, зміцнення м'язів.

6. Формується любов до мистецтва і художньо-естетичні смаки. Заняття в театральному гуртку допомагає прищепити естетичну складову з ранніх років. Література, образотворче мистецтво, кіно і театр - запорука формування культурно -освіченої особистості. В процесі відтворення театральних вистав дитина знайомиться і вивчає твори зарубіжної та вітчизняної класики.

7. Розвивається уява. Акторська майстерність

передбачає тренування уяви та інших розумових процесів.

8.Тренується пам'ять. Запам'ятовування реплік і порядку дій покращує і тренує пам'ять.

9. Долаються страхи. З малих років діти звикають виступати на сцені. Зникають страхи, пов'язані з публічними виступами і виголошенням промови перед великою кількістю людей, страх сцени, замкнутість і скритність.

10. Діти дисциплінуються. Дитина привчається до порядку і відчуття відповідальності перед собою та іншими людьми.

В якому віці починати заняття акторською майстерністю?

Насправді, театральні гуртки є навіть в дитячих садах, тому навчати дітей акторської майстерності можливо починати вже з раннього віку. Зауважте, всі діти актори - варто лише поспостерігати за ними, як вони грають зі своїми іграшками, пишучи свої власні сценарії або наслідуючи побаченому, почутому, прочитаному.

Одним з основних елементів на заняттях з акторської майстерності в ранньому віці є розвиток здатності до цілеспрямованої уваги, виразності у вимові і висловлюваннях, координації рухів і пластичності. В подальшому заняття спрямовуються на оволодіння основними поняттями театрального мистецтва, історії театру, формування навичок акторської майстерності, сценічної мови, сценічного руху, ритміки, розвитку творчих здібностей вихованців.

Щоб допомогти дитині в розвитку акторських здібностей, заохочуйте її прагнення влаштовувати вдома вистави з виступом «зірок», зімпровізуйте театр, цирк та інше.
Відвідуйте дитячі театри, концерти, вистави в цирку.
Обговорюйте з дитиною вистави театру і кіно, що ви переглядали.

І при нагоді знайдіть час щоб відвідати відкриті уроки з акторської майстерності в нашій школі. Сміливо записуйте свою дитину на курси театрального мистецтва і акторської майстерності і будьте впевнені, що важливий крок на шляху до її щасливого і успішного майбутнього зроблений! Читати наступну

Можливо вам буде також будуть цікаві наші курси:
"Театральне мистецтво і акторська майстерність", Детальніше …
"Граматика ефективного спілкування для дітей", Детальніше …

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант