;

Вивчаємо англійську мову легко

foto

Одним із цікавих і легких методів вивчення англійської мови є перегляд фільмів без перекладу. Вибирайте ті фільми, які вам подобаються, і які ви дивилися кілька разів. Не поспішайте вмикати субтитри і не турбуйтеся, якщо спочатку ви не будете розуміти деякі слова. На цьому етапі важливо розвинути сприйняття розмовної мови. Переглянувши фільм через кілька тижнів навчання, ви здивуєтеся тому, скільки слів з діалогів акторів ви почнете розуміти без тяжких зусиль. Це легкий спосіб вивчити англійську самостійно. 

 

Непоганою підмогою є і аудіокниги на англійській мові. Їх можна завантажити на планшет, смартфон або флешку. Цей метод зручний тим що,  будь-яку вільну хвилину можна використовувати з користю. Не ігноруйте прослуховування улюблених пісень англійською мовою. У соціальних мережах є групи з вивчення англійської мови, де постійно викладаються пісні з перекладом абсолютно безкоштовно. Крім цього, варто частіше слухати музичні канали англійською мовою. Ви можете також використовувати додаток English Daily, за допомогою якого ви будете прослуховувати текст англійською мовою, а переклад невідомих слів буде видно на екрані. Тут є невелика таємниця. Після того як ви почнете без підказок розуміти текст який прослуховуєте потрібно обов'язково вимовляти його вголос (відмінна практика вимови слів). Цей ресурс ефективний за рахунок того, що, крім слухової пам'яті, буде задіяна і зорова.

 

Для більш швидкого засвоєння англійської мови без читання літератури все-таки не обійтися. Цей етап слідує тільки після вивчення мінімальних кількості слів на тих же мобільних додатках (словник Lingvo). Базові знання слів необхідні.На перших порах читання буде віднімати дуже багато часу і обсяги прочитаних сторінок будуть мінімальні. Це абсолютно нормально. Тут, як і з переглядами фільмів, практика прийде з часом. Важливо не опускати рук при виникненні труднощів.Для початку виберіть цікаві короткі історії або новели для вашого рівня мови.

 

Необхідно вивчати також і граматику англійської мови. Це та база, без якої розуміння іноземної мови залишиться на рівні «начебто щось зрозуміло, половину слів вловив». Це найскладніший етап. Вчити правила все ж таки доведеться. Немає необхідності купувати купу підручників (якщо тільки вам особисто не зручніше читати книги). Ви можете обрати для себе один самий оптимальний для вас підручник наприклад Grammarway та інші. Закріпити теорію практикою можна  також в додатку Johnny Grammar, Grammar 2 і English Grammar in Use Activities. Ці додатки допомагають освоїти або вдосконалити вміння застосовувати дієслова, артиклі та іменники.

 

Перед початком вивчення англійської, як і перед заняттями спортом, необхідно розігріти себе. Ось кілька простих, але дієвих способів:

 

1.Освіжіть свій словниковий запас

Освіжіть словниковий запас, обдумавши або коротко описавши тему, яку ви збираєтеся вивчати. Наприклад, якщо це тема про відпустку або канікули, подумайте про свою минулу відпустку (канікули)  - що ви робили, що вам більше всього сподобалось і т. д. Ця проста вправа допоможе «оживити» в пам'яті слова, які можуть вам зустрітися при роботі з цією темою.

 

2. Оновіть знання граматики

Повторіть граматику, згадавши в загальних рисах потрібну граматичну область. Наприклад, якщо ви вивчаєте минулий час, спробуйте описати англійською, що ви робили в минулі вихідні, куди ходили і т. д. Як і у випадку зі словниковим запасом, така розминка необхідна, щоб підготуватися до подальшого вивчення англійської граматики.

 

3.Заспівайте пісню

Перед уроком  заспівайте англійську пісню. Це повинна бути пісня, яку ви добре знаєте і розумієте.Ця коротка і легка вправа допоможе вам налаштуватися на англійську мову і одночасно розслабитися. А ще спів активізує творчу діяльність мозку, що допоможе вам більш винахідливо підбирати слова при веденні діалогу або при складанні імпровізованої розповіді на задану тему.

 

4.Надрукуйте короткий абзац англійською

Надрукуйте абзац простого тексту англійською. Ви можете описати свій день, свої заняття, своїх друзів, - що завгодно. Це допомагає активізувати кінестетичну діяльність мозку, відповідальну за запам'ятовування через фізичні дії. Також корисно друкувати правила під час вивчення граматики. Рухи допоможуть вам закріпити знання.

 

5.Опишіть фотографію або малюнок

В англійській мові є приказка: "A picture is worth a thousand words" ( «Картина коштує тисячі слів» або «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»). Опишіть фотографію або малюнок який вам більше до вподоби або ж виберіть картинку,  що має відношення до теми, яку ви будете вивчати.

 

І наприкінці пропонуємо вам декілька перевірених порад для успішного вивчення англійської мови:

 

1.Займайтеся англійською кожен день

Дуже важливо займатися щодня, але не варто перевантажувати себе. Краще працювати по 30 хвилин кожен день, ніж  дві години один раз в тиждень. Короткі регулярні заняття набагато ефективніше, ніж довгі години вивчення з великими перервами. Звичка займатися кожен день допоможе підтримувати мовні навички в активному стані.

 

2.Вивчайте англійську разом з друзями

Немає нічого кращого, ніж вивчати англійську в компанії друзів. Ви можете разом виконувати вправи, вести діалоги англійською мовою і допомагати один одному в тому, що дається важче. Якщо серед ваших друзів ви не знайдете однодумців, то запишіться на курси англійської мови в нашу школу.

 

3.Застосовуйте різні методи

Не обмежуйте себе одним методом вивчення мови. Використовуйте різні методи, для різних ділянок мозку. Наприклад, для вивчення нових слів, ви можете накреслити мнемонічну карту, описати малюнок, кілька разів написати нове слово. У сукупності всі ці методи допоможуть вдосконалити ваші знання.

 

4.Вибирайте теми, які вам цікаві

Одна з найважливіших складових - вивчати англійську, використовуючи цікаві вам теми. Це посилить мотивацію, так як вивчаючи англійську, ви одночасно будете дізнаватися щось нове про те, що вам подобається.

 

5. Спілкуйтеся з носіями мови

З появою інтернету знайти носія англійської та спілкуватися з ним, розвиваючи свої розмовні навички, стало дуже просто. У мережі є багато спільнот, присвячених мовному обміну. Зареєструйтесь в одному з них, знайдіть носія англійської мови, який хоче вивчати російську, і спілкуйтеся в скайпі. Це може бути дуже весело і цікаво!

Не думайте, що у вас немає здібностей до мов. Це не так. У кожної людини, якщо вона говорить хоча б тільки на своїй рідній мові, відмінні здібності до мов. Ось працьовитості, буває, не вистачає. І ще у всіх нас буває мало часу. Але все це можна подолати, ніщо не заважає вам навчитися вільно спілкуватися англійською мовою. Неважливо, скільки вам років і яка у вас освіта.

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант