;

Шість порад для розвитку комунікаційних навичок у дітей

foto

Що ж необхідно для розвитку комунікаційних навичок? Звернемося " до першої і найважливішої складової розвитку комунікаційних навичок у дітей – це «бажання спілкуватись» , тобто викликати у дитини бажання спілкуватися, допомогти усвідомити свої мотиви, а також зрозуміти мотиви, почуття і поведінку інших людей, навчити різним способам взаємодії з людьми.

Як це потрібно робити? Ми можемо запропонувати наступні поради батькам, хоча деякі поради можуть здатись очевидними, але це лише доводить, наскільки вони важливі і потребують втілення в життя.

1. Регулярно спілкуйтесь зі своєю дитиною. Якщо дитина не дуже товариська, потрібно в першу чергу провокувати її на діалоги з вами. Придумуйте цікаві теми, які можуть бути їй цікаві, задавайте відкриті питання, заохочуйте на тривалі роздуми.
Не варто філософствувати і намагатися зацікавити дитину чимось далеким їй. Говоріть про те, що знаходиться навколо неї, зробіть діалоги актуальними. При цьому постійно вводьте нові слова і концепції.

2. Попросіть дитину описати свій день. Заохочуйте свою дитину розповідати про те, що сталося з нею в цей день. Ви напевно знаєте, що найчастіше школярі-підлітки на питання «Як справи в школі?» Відповідають «Нормально» і йдуть до своєї кімнати.
В такому випадку запитайте краще у них «Що тобі сподобалося сьогодні в школі, а що ні?». Це навчить вашу дитину аналізувати прожитий день і описувати свої почуття.

3. Доповнюйте сказане дитиною. Не варто спілкуватися в режимі інтерв'ю - це виглядає фальшиво і понуро. Замість цього візьміть за правило доповнювати останню фразу дитини. Якщо дитина похвалилися своїм малюнком, скажіть їй: «Вау, схоже, ти дуже постаралась і проявила багато терпіння. Що б ти хотіла намалювати в наступний раз? ».

4. Читайте разом. Не має значення що ви будете читати. Але бажано щоб в книзі було багато діалогів. Навіть якщо ваша дитина обирає одні і ті ж книги щоночі, вона розвиває краще розуміння персонажів, сюжету і використаних слів.

5. Запитуйте її думку. Ефективне спілкування вимагає вміння міркувати про свої почуття. Тому попросіть дитину зважувати щоденні рішення.
Це може бути щось просте на кшталт: «Як думаєш, коли нам слід піти в бібліотеку?», - або складне: «Як вважаєш, куди б нам краще поїхати у відпустку?». При цьому навчіть дитину зважувати «за» і «проти».

6. Грайте разом. Всі ми знаємо що діти люблять грати. Ігри дозволяють їм соціалізуватися, а також виявляти свої здібності, творчу уяву і вміння працювати в колективі. Тому основне завдання - знайти такі вправи та ігри, які розвивають комунікаційні навички дитини і при цьому викликають непідробний інтерес.

Дізнатись більше?
«Як розвивати комунікаційні навчички у дітей? Основні складові розвитку комунікаційних навичок»
«5 ефективних ігор для розвитку комунікаційних навичок у дітей»

Можливо вам буде цікавий наш курс: "Граматика ефективного спілкування для дітей", Детальніше …

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант