;

Особливості засвоєння англійського матеріалу дітьми

foto

Як легше вивчити англійську дитині особливо часто це питання турбує тих батьків, які самі ніколи не вивчали іноземну мову. Найголовніше не боятися труднощів і перетворити спільні заняття з дитиною в захопливу гру.

 

Ось кілька способів для того, щоб уроки не були нудними і буденними.

 

1.Гра в лото.Зробіть кілька полів із зображеннями і картки з англійськими словами. Граючи в лото удвох можна вивчити до 16 слів за одну гру.

2.Словниковий диктант і лист англійською. Повторення нових слів і їх фіксування на папері задіє всі види сприйняття і пам'яті.

3.Прослуховування і спів дитячих пісень. Дитина запам'ятовує, як вимовляються ті чи інші слова, звикає до вимови.

4.Читання казок і перегляд мультфільмів англійською мовою.

 

Так процес вивчення англійської мови стане корисним і захоплюючим заняттям. Він перестане бути незрозумілим і незнайомим і перетвориться в мову ігор. І батьки, які не вивчали англійську раніше, зможуть освоїти початкові навички. Важливо при цьому дотримуватися систематичності занять.

 

Ще один важливий момент: дитина ще не боїться робити помилок в процесі вивчення мови. У неї відсутній психологічний бар'єр, тому діти набагато швидше починають говорити іноземною мовою. До того ж, дитина сприймає процес навчання як гру, тому кваліфікований викладач легко утримає інтерес малюка. Звичайно, дітям складно всидіти на місці, їм важко довго зосереджуватися на якійсь одній справі, тому уроки англійської вибудовуються таким чином, щоб дітям було цікаво (за допомогою ігор, пісень, руху). Дитина не приступає до вивчення алфавіту і граматики відразу ж, спочатку вона вчиться говорити, чути і запам'ятовувати англійські слова і фрази.

 

Для різного віку існують свої методики навчання англійської:

 

  З дитячого віку навчають англійської за методикою Глена Домана. Вона розвиває зорову пам'ять дитини, використовуються малюнки і написані на них слова. Ця методика нерідко може застосовуватися аж до середнього шкільного віку.

 

  Дітям від трьох років підійдуть кубики Зайцева.

 

  Дітей від чотирьох до п'яти років часто навчають за проектною методикою. Тут заняття присвячуються якійсь певній темі, по якій діти готують творчі проекти.З чотирьох років цілком можна проводити регулярні уроки англійської. Однак до 6-7 років діти ще не вчать граматику, оскільки у них не розвинене абстрактне мислення.

 

Принципи подачі навчального матеріалу дошкільнятам

Щоб заняття дійсно були ефективними і не перевантажували дитину, вони повинні слідувати певним принципам.

 

Добровільність занять

Ні в якому разі не можна змушувати дитину вчити англійську в ранньому віці. Якщо уроки стануть обов'язком, то вони можуть швидко набриднути, і згодом малюкові може бути складно вивчати мову. Головне завдання батьків і вчителя - викликати інтерес до мови, і в цьому добре допомагає гра. Через гру діти пізнають світ і легко втягуються в процес, без проблем освоюючи важливі мовні навички.

 

Вмотивованість дитини і інтерес до уроків

У дитини немає тієї мотивації вчити англійську, яка є у дорослих. Їм не потрібно будувати кар'єру, вони не усвідомлюють, що англійська знадобиться їм у майбутньому. Тому важливо зацікавити дитину чимось іншим. Якщо йому буде цікавий процес навчання, якщо це буде весело і не обтяжливо, дитина сама буде прагнути до занять. Придумайте свою мотивацію.

 

Комфорт дитини при навчанні

Комфорт - ще один важливий момент при навчанні. Одні діти легко залишаються в групі з іншими дітьми і викладачем, іншим потрібно, щоб поруч знаходився один з батьків. Це залежить і від віку дитини, і від його характеру. Якщо заняття будуть для дитини проходити природно, то він легко почне освоювати матеріал. Якщо ви бачите, що дитина чинить опір вивченню, не варто залишати це без уваги. Можливо, йому не підходить методика, не подобається вчитель або йому просто важко. Варто змінити підхід, щоб повернути інтерес.

 

Послідовність навчання

До шести років немає сенсу навантажувати дітей правилами, орфографією та граматикою, проте добре вчити разом нові слова через пісні, танці, ігри. Головне, щоб подача матеріалу була послідовною і нові знання легко «лягали» на те, з чим дитина вже знайома.

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант