;

Розвиток інтелекту дитини:Коли? Що і як? Частина 2

foto

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ДОШКІЛЬНЯТ 1-6 РОКІВ


Будь-які батьки мріють, щоб його дитина росла здоровою, щасливою, розвиненою. Дошкільний вік як скарбничка знань, умінь, навичок, здібностей майбутнього життя людини. І що раніше ми почнемо наповнювати цю скарбничку, то більше зможемо вкласти в наших дітей. 


Саме в цей період набувається велика кількість навичок та вмінь, які не порівняти з подальшим навчанням, тому це самий вдалий час для початку розвиваючих занять. 


Пропонуємо розглянути цей період поетапно і пізнати їх разом з нами :

 

2-3 роки — це етап пізнання світу, усвідомлення себе як окреме Я у світі. Малюк шукає і відкриває для себе кожен день щось нове. Любознавчість, бажання до пізнання і навчання закладаються саме у цьому віці. 


3-4 роки — етап загального розвитку, інтенсивно розвивається мова, збагачується активний і пасивний словник. У цьому віці найефективніше почати вивчати іноземні мови, розвивається мовний, звуковий і цифро-буквенний інтелект.


4-5 років — формування характеру. Це саме час долучати малюка до культурного життя. Дуже важливо обговорювати з дитиною те, що тільки що побачили, почули або прочитали. У цей період можна ефективно сформувати у дитини вміння аналізувати, робити висновки і висловлювати свої думки. 


5-6 років — формування емоційного інтелекту і логічного мислення. Дитина пізнає себе й інших людей, вже усвідомлює зв’язки і залежності в поведінці і взаєминах людей, починають вживати і більш точний словник для позначення понять.


Усталюються основи логічного мислення, вміння виявляти причинно-наслідкові звязки, робити узагальнення, виявляти закономірності.


Найлегше - це підтримати дитину на перших етапах розвитку того чи іншого прояву інтелекту, допомогти пройти цьому етапу максимально легко і ефективно, уникнувши складнощів на подальших етапах розвитку. 


При цьому, не можна сконцентрувати свою увагу лише на одному показнику - потрібен комплесний підхід. Не зайве помітити, що розвиваючі заняття, вправи та ігри, ефективніші в групі, серед інших дітей.

foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант