;

Мнемотехніки і прийоми запам'ятовування.

foto

Стародавні греки вигадали техніки, щоб запам'ятовувати величезні обсяги інформації. А сучасні вчені довели, що ці техніки досі ефективні. 

Сьогодні ви дізнаєтеся про базові принципи мнемотехніки і навчитеся запам'ятовувати послідовності слів.
Мнемотехніка (мнемоніка) - мистецтво запам'ятовування, сукупність прийомів та способів, що полегшують запам'ятовування та збільшують обсяг пам'яті шляхом утворення штучних асоціацій.

Головний принцип: візуалізація

Для того, щоб швидко і надовго запам'ятати інформацію, її потрібно візуалізувати. Інакше кажучи, ми маємо запам'ятовувати не саме слово «кіт», яке візуальний образ.

Правильний образ має бути:

Об’ємним.
 Уявіть кішку. Це може бути вихованець ваш або ваших друзів або вигаданий кіт, якого ви раніше ніколи не бачили. Це не важливо. Подивіться на уявного кота. Він має бути зовсім як справжній, а не плоский, як на екрані телевізора.

Яскравим. 
Щоб образ надовго залишився у пам'яті, потрібно уявляти його яскраво. Ваш котик повинен бути таким, що максимально запам’ятовується.

Існує метод вільних асоціацій. Перший візуальний образ, який ви уявите, коли почуєте «успіх» – це і є вільна асоціація. Наприклад, підкова – символ удачі.
Усі асоціації суто індивідуальні. Якщо у випадку зі словом «удача» ви, наприклад, замість підкови чи конюшини уявляєте свого дядька Колю, дуже щасливу людину – так тому й бути. Ваші асоціації можуть бути дивними та незвичайними. Так навіть краще. Основний принцип мнемотехніки полягає в тому, що мозку простіше запам'ятати інформацію, якщо ви надаєте їй якийсь певний яскравий або знайомий образ.

Після того, як ви навчилися візуалізувати слова, настав час їх запам’ятовувати.
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант