;

Мнемотехніки: Метод історії.

foto

Що легше запам'ятати – 20 випадкових слів чи кумедний анекдот? Відповідь очевидна.

Суть методу полягає в тому, що ви повинні скласти з даних слів вам історію. Вона може бути дивною, нереальною, фантастичною або відверто абсурдною. Тим краще.

Дані слова: листоноша, тигр, кукурудза, оса, річка, сковорода, хрестоносець, диван, мармелад, араб, борщ, зубна щітка, дощ, тюльпан, попіл, удача. Скільки часу піде у вас на запам'ятовування звичайним зубрінням?

А тепер придумаємо історію (не забувайте візуалізувати!) для цих слів:

Хлопчик листоноша  верхи на тигрі скаче через кукурудзяне поле. Він у страху (обов'язково додавайте емоції у свою історію! співпереживайте своїм героям, можна навіть вигадувати короткі репліки) обернувся назад – за ним гналися розлючені оси. Раптом він натикається на річку. "Що робити!? – крикнув у порожнечу бідний хлопчик. – Мосту немає!». Але, на щастя, поблизу замість мосту була величезна сковорода. Хлопчик, підганяючи тигра, пробіг нею. На другому березі річки хрестоносці вже будували барикади з диванів і як тільки оси почали наближатися, хрестоносці почали збивати їх влучними кидками мармеладу.
Хлопчик підбіг до старого араба –  і передав йому коробку . У ній виявилася тарілка яскраво-червоного борщу, в якій замість ложки лежала зубна щітка. Зненацька пішов дощ. Усі підняли голови вгору, мармелад більше не летів у супротивника. Спочатку падали звичайні краплі води, але потім з грозової хмари почали сипатися тюльпани. Тисячі тюльпанів повільно опускалися і як тільки торкалися землі, відразу перетворювалися на попіл. Дивно, але з золи, що утворилася, виходив виразний малюнок кінської підкови (образ для слова «удача»).

Цей спосіб дуже легкий и цікавий. 

Не потребує попередньої підготовки. Вам потрібні лише самі слова та ваша уява.
Це дуже захоплююче. Коли процес запам'ятовування стає веселим та цікавим, він починає приносити задоволення.
Ви можете навчити цьому методу свою дитину, навіть якщо вона ще не пішла до школи. А оскільки діти мислять креативніше, ніж дорослі, і в них ще немає усталених шаблонів мислення – в їхніх руках це дуже ефективний інструмент і вони зможуть придумувати такі історії нальоту.
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант