;

Мнемотехніки: метод ланцюжок.

foto

Суть методу полягає у поєднанні образів між собою. Як це правильно зробити?

Застосування цієї техніки мнемоніки передбачає, що образи пов'язані попарно. Представивши один об'єкт, необхідно з'єднати цей об'єкт із наступним за списком. При цьому коли другий образ запам'ятали, перший образ можна подумки відкинути убік. Так само проводиться зв'язок між другим і третім чином.

Не звертайте уваги на пропорції.

Усі образи мають бути приблизно одного розміру. Допустимо, ви повинні з'єднати літак і яйце. Нехай яйце буде величезним, а літак маленьким, один на один як яйце.

З'єднуйте яскраво

Яйце і поруч із ним стоїть літак. Це надто нудно, щоб запам'ятовувати. Нехай літак проб'є яйце! Нехай ніс літака встромиться в шкаралупу, нехай наш авіалайнер стирчить із цього яйця як свічка у святковому торті!

Звертайте увагу на послідовність

Якщо вам потрібно запам'ятати слова у певній послідовності, то використовуйте правило: перший образ завжди лівіше або вище наступного (ми читаємо зверху донизу і зліва направо – легко запам'ятати). Тобто якщо ми запам'ятовуємо "літак, яйце", то вищеописаний приклад підходить, а якщо "яйце, літак", то ми повинні уявити, як літак стоїть вертикально (чому б і ні?) і на нього надягли зверху яйце. Білок повільно стікає по фюзеляжу (не забуваємо про яскравість!).

Коли запам'ятовуєте кілька слів ланцюжком, ви повинні абстрагуватися від усіх образів, крім того, що ви щойно згадали і того, що йде наступним.

Наприклад: лицар, капелюх, повітряна кулька, цегла. Лицар сидить на капелюсі і тримає її за край (наче він на надувному колі в аквапарку). Цей же капелюх на повітряній кульці, наче на чиїсь голові (можна уявити намальовану особу на кульці, але це не обов'язково). Повітряна кулька прив'язана до цегли, і вони повільно летять разом.

Ви не повинні представляти всю конструкцію відразу. Представляйте спочатку тільки лицаря та капелюх, потім тільки капелюх і кульку і т.д.

Цей метод поганий тим, що при забуванні одного елемента ланцюжка ви можете забути інше. Але якщо потрібно запам'ятати десяток-два слів, а вигадувати історію ніколи – цей метод буде дуже доречним.
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант