;

Мнемотехніки: метод Цицерона.

foto

Це найефективніший і найпопулярніший у мнемоністів метод. Він має ще й інші назви: палац пам'яті, метод римської кімнати, метод локусів, чертоги розуму тощо. 
Суть у тому, що ми створюємо у своїй уяві якийсь простір із опорними образами. Звучить складно, але насправді ви навчитеся так легко, як і методу ланцюжка.

Опорний образ – це образ, з яким ви з'єднуватимете образи, що запам'ятовуються. Його ще називають локусом чи просто опорником.
Чому саме опорний? Уявіть собі свою кухню: холодильник, кран у раковині, мікрохвильова піч і т.д. Ви не так часто переставляєте ці предмети. Навряд чи ви щотижня знаходите нове місце для холодильника.

Зверніть увагу! Тарілка на столі – не опорний образ, тому що змінює своє місце розташування, а декоративна тарілка на стіні – опорний образ, бо висить там завжди.
Ви можете уявити свою квартиру - ви добре її знаєте і можете в ній подумки пройтися у своїй уяві.

Виділіть у своїй квартирі (кімнаті, офісі чи будь-якому іншому місці, яке ви добре знаєте) кілька опорних образів: телевізор, люстра, настільна лампа, акваріум, пральна машина тощо.
Важливо! Ви повинні точно знати послідовність маршруту від одного опорного образу до іншого. Я, наприклад, завжди йду маршрутом прихожа-кухня-ванна-спальня. Всередині кімнати переміщаюся від опорника до опорника за годинниковою стрілкою.

Коли потрібно буде згадати – проходьте маршрутом і відтворюйте інформацію в потрібній послідовності. Можна навіть у зворотному порядку.
Ви можете змінювати образи, що запам'ятовуються. Тобто багаторазово запам'ятовувати нову інформацію на ті самі локації.Старі образи у своїй забуваються. Ви пам'ятатимете лише останній запам'ятаний образ. Причому якщо ви часто використовуватимете одні й ті ж локації, то образи почнуть плутатися, у такому разі локаціям потрібно просто дати «відпочити» – не запам'ятовувати на них якийсь час, а використовувати інший палац пам’яті.

З методом Цицерона ви можете запам'ятати величезні обсяги інформації досить швидко, а головне – надовго. Якщо це потрібно, їх необхідно повторювати.
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант