;

Режим дня для школяра.Чому так важливо.

foto

Правильно організований режим дня – необхідно  для  нормального розвитку дитини, зміцнення її здоров'я, підтримання високого рівня фізичної, розумової активності та загальний розвиток.

Режим дня – розпорядок життя дитини протягом доби, що передбачає активнисть та відпочинок, а також правильну організацію різних видів діяльності.

Порушення розпорядку може призвести до:

1. Зниження працездатності організму.
2. Зменшення концентрації уваги.
3. Швидка стомлюваність, яка може проявлятися як млявістю, так і підвищеною збудливістю, нестриманістю.
4. Роздратування та примхливості дитини.

Щоб уникнути надмірних навантажень, стресу та перевтоми  школярам необхідно правильно розподіляти час та завдання протягом дня.

Батьки повинні пам'ятати, що піки працездатності дитини припадають на періоди з 8:00-11:00 та 16.00-18.00 годин. Між цими періодами знижується  працездатність, а ввечері — її інтенсивний спад. Тому уроки мають бути зроблені максимум до 18:00.

Виконання домашнього завдання:
Оптимальний період для виконання уроків для першокласників з 16.00 до 17.00, для учнів старших класів – до 19.00.

Основою режиму дня мають бути:

-сон;
-перебування на свіжому повітрі (прогулянки, рухливі ігри, заняття фізкультурою та спортом);
-навчальна діяльність у школі та вдома;
-відпочинок на власний вибір (вільний час);
-заняття у закладах додаткової освіти, гуртках;
-прийом їжі;
-особиста гігієна.

Гуртки та секції – корисна зміна діяльності для дитини та додатковий розвиток. Їхня кількість має бути такою, щоб не заважати навчанню але треба і пам’ятати,що повноцінний розвиток для сучасних дітей є дуже важливою  складовою успішності. На оцінки дитини в школі впливає будь-яке навчання поза класом — як у закладах додаткової освіти (гуртках та секціях), так і поза ними — вдома з батьками, з друзями у командному змаганні у дворі.

Допоможіть малюкові так розподілити час, щоб не підганяти його під час збору до школи, ні на гуртки, ні при виконанні домашніх завдань. Дефіцит часу та поспіх – це найбільший стрес для організму!
Тільки терпіння, послідовність та наполегливість батьків допоможуть дитині звикнути до нового розпорядку та з легкістю навчатися.
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант