;

Як і чим допомогти дитині з виконанням домашніх завдань

foto

Часто у батьків виникає питання як і чим допомогти дитині з виконанням домашніх завдань. Хочемо поділитись із Вами декількома порадами:

*Встановіть розпорядок
Встановіть щоденний розпорядок для домашніх завдань. Час повинен залишатися постійним. Наявність регулярного часу для навчання демонструє його важливість.

*Створіть умови
Якщо дитина не хоче сідати за уроки, розберіться чому. Почніть із фізіологічних нюансів: голод, втома, некомфортне робоче місце. Проконтролюйте зручність і освітлення.

*Приберіть спокуси
Вимкніть телефон, комп’ютер, телевізор. Самі не розмовляйте по мобільному поруч з учнем, не працюйте на його очах з ноутбуком. Не починайте в цей час цікавих справ, у яких школяр хотів би взяти участь.

*Дайте дитині особистий простір
Краще залишити дитину наодинці, коли вона робить уроки.
Спочатку сплануйте разом, що слід зробити, розбийте завдання на конкретні операції, поясніть усе, чого школяр не розуміє. Потім підіть, але будьте в зоні доступності на випадок, якщо виникнуть нові запитання.
Наприкінці можете перевірте уроки, знайти і вказати на помилки, але не давайте відповіді — !виправити помилки має учень сам.

*Не беріть на себе зайвого
Допомагайте дитині, тільки якщо вона цього попросить, не варто тиснути і нав’язувати свою допомогу. Не беріть на себе відповідальність за домашні завдання дитини. Усвідомте, що ви просто допомагаєте. Ніколи не робіть уроків замість дитини. Пам’ятайте, краще рідше перевіряти домашні завдання, але робити це в спокійному настрої.

*Розумійте і підтримуйте
У початкових класах батькам важливо створити максимально доброзичливе поле навколо уроків. У дитини є право тестувати свої здібності, помилятися, не робити домашнє завдання — і дивитися, що з цього виходить. Допоможуть довірчі стосунки з батьками, ваша підтримка і допомога.

Шукаєте додаткові курси чи репетиторів для дітей? Запрошуємо до наших онлайн занятть. Розклад і запис на пробний урок через сайт - new.gerelo.com/online
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант