;

Як організувати час дитини, щоб вона все встигала?

foto

Як організувати час дитини, щоб вона все встигала? Спробуйте разом з вашою дитиною такі способи організації часу.

*«З’їсти жабу»
Спосіб підійде посидючим дітям з рівномірною працездатністю. Варто виділити найнеприємніші найскладніші завдання - «жаби» і спочатку виконувати їх, «з’їдаючи жабу». Тобто переходити від складного до простого.

*Метод «Помодорро»
Не дуже посидючим учням підійде «Помідорова техніка». Потрібно розбити роботу на 25-хвилинні відрізки - «помідори» і поставити таймер. 25 хвилин - робота, 5 хвилин - перерва. Чотири «помідори з’їдено»? Півгодини задоволення: перегляд «четвертинки» фільму, прогулянка, улюблена комп’ютерна гра, друзі. Якщо ж 25-хвилинний цикл був перерваний, до «бонуса» далеко: ставте таймер і знову займайтеся завданням.

*«Автофокус»
Вішліст за системою «Автофокус» для тих, хто зовсім боїться уроків. Досить поділити домашку на дрібні завдання (розв’язати один приклад, прочитати вірш, який треба вивчити) і записати. А потім читати список і робити тільки те, що подобається найбільше. З того, що залишиться, знову вибрати «найкраще». Так, вибираючи із залишків, дитина поступово зробить усе. Адже акцент буде не на ненависному «треба», а на «хочу».

*Годинник активності
Може, для когось буде корисним спробувати у різний час доби виконувати різні завдання, як легкі, так і складні. Раптом те, що зазвичай довго робиться вдень, швидко виконається зранку? Або навпаки. Так ви знайдете той ритм і час дня, коли дитина найактивніша.

*Чергування діяльності
Дуже важко робити одну рутинну справу. А от чергувати їх – запорука успіху. Недарма у школі фізкультуру чергують із математикою чи мовою. Так само можна облаштувати побут учня вдома. Активні заняття чергувати з пасивними, ті, у яких треба слухати, з тими, у яких треба говорити.

Шукаєте додаткові курси чи репетиторів для дітей? Запрошуємо до наших онлайн занять. Розклад і запис на пробний урок через сайт - new.gerelo.com/online
foto
Онлайн курси: Аглійська мова для дітей 8-14 років

Триває запис на курси дітей 4-14 років. За розкладом: Вівторок, четвер на 15:15, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.
Розклад інших груп для Вашого рівня і віку уточнюйте за телефоном +38 (096) 363 11 37 або залиште заявку на ознайомчий урок >> і ми підберемо Вам потрібний варіант